تاكید یك مسئول بر ضرورت حفظ و گسترش صنایع دستی ابركوه با افزایش كارگاه های تولیدی
به گزارش بلك بلاگ یزد رئیس میراث فرهنگی ابركوه با اشاره به ظرفیت بالای این شهرستان در حوزه صنایع دستی اظهار داشت: حفظ و گسترش صنایع دستی شهرستان ابركوه در گرو افزایش تعداد كارگاه های تولیدی و آموزشی است.
«حمید مشتاقیان» در جمع مربیان و هنرمندان صنایع دستی ابرکوه یکی از راهکارهای حفظ صنایع دستی این شهرستان را افزایش تعداد کارگاه های آموزشی و تولیدی محصولات مختلف برشمرد و اظهار نمود: باتوجه به تجربه گرا بودن گردشگران، می توان جریانات گردشگری را به سمت کارگاه های صنایع دستی هدایت کرد و در نهایت شاهد افزایش درآمد این کارگاه ها باشیم.
وی با بیان این که ظرفیت و پتانسیل صنایع دستی در شهرستان ابرکوه بسیار بالا است، اضافه کرد: این مهم تابحال به جایگاه واقعی خود نرسیده، بعنوان مثال: در هیچ نقطه ای از شهر نمادی از صنایع دستی کهن و سنتی شهرستان دیده نمی گردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه با تاکید بر این که جای المانی با مضمون صنایع دستی در میادین شهر خالی است، اشاره کرد: نمود پیدا نکردن صنایع دستی در شهر ناشی از ضعف فعالان این حوزه است و تابحال نتوانسته ایم گروهی منسجم و یکپارچه برای طرح مشکلات و انتقال آن به مسئولین و همین طور پیگیری اهداف این حوزه داشته باشیم.
مشتاقیان ضمن تاکید بر لزوم شناسایی رشته های صنایع دستی و توسعه مباحث آموزشی، اذعان کرد: تعداد 28 مربی صنایع دستی در رشته های منبت چوب، مشبک چوب، نگارگری، تولیدات چرمی دست دوز، ساخت سازه ای سنتی، معرق، نقاشی روی پارچه و شیشه، نمد، چنته، رویه چینی، گیوه دوزی، آهنگری، قلم زنی و سرمه دوزی فعالیت دارند که هرکدام می توانند یک کارگاه نیز داشته باشند.
این مقام مسئول یکی دیگر از راهکارهای معرفی صنایع دستی شهرستان را شرکت در نمایشگاه های بین المللی گردشگری و صنایع دستی برشمرد و اظهار داشت: شرکت در نمایشگاه های علاوه بر شناسایی بازارهای کشوری و بین المللی، در زمینه نوع تولیدات، قیمت محصولات، نحوه خرید مواد اولیه، نحوه بازاریابی و شناسایی نیازها و سلایق روز مخاطبان و متقاضیان به صنعتگران کمک می نماید.
در ادامه این جلسه مربیان و هنرمندان صنایع دستی ضعف اطلاع رسانی و بسترسازی بمنظور ایجاد کارگاه های آموزشی و تولیدی، ضعف تبلیغات و استفاده از پتانسیل فضای مجازی، تولید محتوا و بازاریابی، بالا بودن قیمت مواد اولیه را همچون مشکلات این حوزه دانستند.
همچنین فعالان صنایع دستی خواهان ایجاد ویترینی از تولیدات هنرمندان شهرستانی در سطح شهر و یا ورودی ادارات شدند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب