معرفی كتاب؛
از نهضت تا نهاد روایت استمرار جهاد آموزشی در ایران از دهه ۶۰ تا امروز
به گزارش بلک بلاگ، بنا به تاکید رهبر معظم انقلاب، بر مبنای این که همانند شهدا باید برای معلمان هم، رمان و فیلم تولید کرد؛ معرفی کتاب هایی که در این گزارش آمده در جهت این تاکید مقام معظم رهبری است.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها: مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان و فرهنگیان، تاکید فراوانی بر اهمیت نقش معلمان و تحول در نظام آموزش و پرورش داشتند. ایشان در سخنان خود تاکید کردند که معلمان باید بعنوان اشخاصی پرانرژی، فعال، با افتخار و سرافراز در جامعه شناخته شوند.
علاوه بر این، ایشان از لزوم ایجاد تصویری شایسته و جذاب از معلمان در افکار عمومی سخن گفتند و این امر را نیازمند تلاشهای رسانه ای و هنری دانستند. در جهت این رویکرد، نشر کتاب هایی که به خاطرات معلمان و فعالیتهای تربیتی در دوران انقلاب اسلامی پرداخته است، بخصوص در دوره های حساس نهضت سوادآموزی، می تواند نقش مؤثری در تبیین و گرامی داشت این مقام مهم ایفا کند.
در واقع از اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، آموزش و آگاهی بخشی بعنوان موتور محرکه استقلال ملی مورد توجه بنیان گذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، قرار گرفت. فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی در دیماه ۱۳۵۸ نه صرفا یک دستور اداری، بلکه جرقه ای برای یک قیام فرهنگی در سرتاسر کشور بود؛ قیامی که بار آنرا مردمی ترین قشر جامعه یعنی معلمان داوطلب، زنان خانه دار باسواد، دانش آموزان دبیرستانی، و حتی سربازان بر دوش کشیدند و در این راه، کتاب های مختلفی که به خاطرات معلمان، مربیان و فعالان نهضت سوادآموزی در دهه ۶۰ پرداخته اند، می توانند به صورت شایسته ای اهداف مقام معظم رهبری را در مورد گرامی داشت معلم و نقش وی در تربیت نسل های آگاه، دینی و انقلابی برآورده کنند.
از جهاد مردمی سوادآموزی تا تحول نهادی در آموزش وپرورش
کتاب «به عشق بچه های تو دِه»، با روایت صادقانه و صمیمی از زندگی آموزشیاران نهضت در دهه ۶۰، تصویری از معلمانی می سازد که نه در کلاس های رسمی، بلکه در آغل های گوسفند، پشت بام ها و اتاق های کاه گلی، جهاد فرهنگی خویش را شروع کردند. این خاطرات، امروز هم طنین همان سفارش های مقام معظم رهبری را دارد که می فرمایند: «معلم باید برای جامعه شخصیتی جذاب، فعال، پر تلاش، با افتخار و سرافراز باشد… و شغل معلمی در صدر لیست مشاغل مورد علاقه جوانان قرار گیرد.»
اگر آموزشیاران روز گذشته با پای پیاده به روستاها می رفتند تا «کلمه» را روشن کنند، امروز رهبری بر «چهره نگاری هنرمندانه» از معلم تاکید دارند تا ارزش این شغل حیاتی در افکار عمومی برجسته شود.
دغدغه مشترک امام و رهبری؛ استقلال فکری و فرهنگی
هم امام خمینی (ره) و هم مقام معظم رهبری، آموزش را ابزاری برای ساخت انسان مستقل می دانند؛ انسانی که وابسته به شرق و غرب نیست، ایمان دارد، ایران دوست است و اهل تلاش. فرمان تاریخی امام برای «بپاخاستن باسوادان برای تعلیم» و تاکید امروز رهبری بر «ساختار متحول آموزش و پرورش برای تربیت نسلی عالم و باایمان»، مکمل یکدیگرند.
سواد فقط خواندن و نوشتن نیست؛ سواد زندگی، ایمان، مسئولیت
در کتاب «به عشق بچه های تو دِه»، آموزشیارانی را می بینیم که علاوه بر آموزش الفبا، فرهنگ عزت، مسئولیت پذیری، و علاقه به سرنوشت کشور را هم منتقل می کردند. این همان مفهومی است که رهبری امروز در رابطه با اش می گویند: «معلم فقط آموزش دهنده کتاب درسی نیست، بلکه شخصیت ساز است و از پدر و مادر هم اثرگذارتر.»
تکلیف رسانه، آموزش و خانواده ها چیست؟
اگر روز گذشته نهضت سوادآموزی به بسیج مردمی نیاز داشت، امروز هم برای ارتقاء منزلت معلم و اجرای سند تحول بنیادین، احتیاج به هم افزایی بین خانواده، رسانه و نهادهای آموزشی وجود دارد. همان گونه که رهبری تاکید کردند، دستگاههای فرهنگی باید با تولید کتاب های داستانی، فیلم، انیمیشن و آثار هنری، سیمای واقعی معلم را بازآفرینی کنند.
منبع: blackblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب