یادداشت؛

حدیثی كه عمل به آن خوی استكباری را در مسئولان می كشد

حدیثی كه عمل به آن خوی استكباری را در مسئولان می كشد

بلك بلاگ: حدیث نصب شده در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با كرونا كه در حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، از بسیاری جهات مهم می باشد. عمل به این حدیث هرگونه خلق و خوی استكباری را میان مسئولان از بین خواهد برد.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر پایه نظریه ولایت فقیه به وجود آمده است و بنا به کلام امام خمینی (ره) ولایت فقیه همان ولایت رسول الله و به تبع آن ولایت ائمه معصومین (ع) است. بدین سبب عمل به کلام و دستور ولایت فقیه فارغ وظیفه سیاسی وظیفه شرعی نیز شمرده می شود. ولی فقیه در سلوک سیاسی خود نیز مانند رسول الله و حضرت امیرالمومنین (ع) که زعامت سیاسی امت را نیز بر عهده داشتند، عمل می کند.
مقام معظم رهبری، بعنوان زعیم سیاسی مردم و همه مسئولان کشور، در دیدارهای خود با مسئولان و همین طور سخنرانی ها، مدام به مسئولان خدمت به خلق را بعنوان تذکری شرعی مدام مطرح کرده اند. همین طور در دیدارها با مسئولان روش ارشادی ایشان با بهره گیری از ابزارهای دیگری نیز اعمال می شود. بعنوان مثال معمولاً در این جلسات حدیث و یا روایتی که متناسب با موضوع دیدار و جلسه باشد، در بنری چاپ شده و در محل دیدار نصب می شود.
در جلسه امروز (سه شنبه سوم آبان ۱۳۹۹) ستاد ملی مقابله با کرونا که در حضور مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای برگزار شد، بخش هایی از این حدیث حضرت اباعبدالله (ع) در دیوار پشت سر رهبری و جایی که قابل رؤیت برای همگان بود، نصب شده بود: «إِنَّ حَوَائِجَ اَلنَّاسِ إِلَیْکُمْ نِعْمَةٌ مِنَ اَللَّهِ عَلَیْکُمْ فَاغْتَنِمُوهَا وَ لاَ تَمَلُّوهَا فَتَتَحَوَّلَ نِقَما». (درخواست های مردم از شما از نعمت های الهی برای شماست، از این نعمت ها ملول و خسته نشوید.) این حدیث در «بحارالانوار» علامه مجلسی و «مُستَدرَکُ الوَسائل» علامه میرزا حسین نوری روایت شده است. در منابعی دیگر این حدیث را به حضرت امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب (ع) نیز منتسب کرده اند.
این تذکری شرعی به مسئولان برای خدمت به مردم ایران است و این تذکر چون از ناحیه ولی فقیه صادر شده پس مسئولان برای عمل به آن حجت شرعی دارند. عمل به این سفارش اصولاً یک وجه ممیزه نظام مبتنی بر ولایت فقیه با نظام های دیگر است. چنین سفارش ای مسئولان میانی نظام مبتنی بر ولایت فقیه را از رفتن به طرف خوی و خلق استکباری باز می دارد و این مؤلفه مطلوب معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) بود.
امام خمینی (ره) نیز در روند مبارزات خود ضد نظام شاهنشاهی با تاکید ویژه بر مفهوم «مستضعفان» که منبعث از کلام الله مجید بود، به مبارزه با خلق و خوی استکباری برخاست. در رژیم پهلوی ساختار فقط بر احترام جامعه نسبت به مسئولان استوار بود. مبارزه با این ساختار در اصل پیکار با نظام نئولیبرالیسم محافظه کار بود که بر ساختار عمودی احترام ِ مبتنی بر نظم طبقاتی تاکید داشت.
تئوریزه کردن صف آرایی مستکبران در مقابل مستضعفان، تقابل عدل و ظلم و رویارویی محرومان و چپاولگران، از اقدامات مهم امام خمینی (ره) در مبارزات قلمی خود بود. معمار انقلاب اسلامی ایران که دستیابی به حکومت را تنها روش بسط و ترویج عدالت اسلامی می دانست، بعد از پیروزی انقلاب بارها خطاب به مسئولان در لزوم توجه و رسیدگی به مستضعفان تاکید نمود. اهمیت این کار تا جایی رسید که امام (ره) خدمت به محرومان و مستضعفان را بالاترین عبادت خواند: «گمان نمی‏ کنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد.» به عبارتی امام (ره) مستضعفان و پابرهنگان را ولی نعمت مسئولان خواندند.
روش رهبری و زعامت ولی فقیه منبعث از قول و فعل معصوم (ع) است. در تاریخ ثبت و ضبط است که حضرت امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب (ع) بعد از گرفتن رهبری سیاسی امت، مدت اشعث بن قیس را که کارگزار عثمان در آذربایجان بود در سمت خود ابقاء کرد. بعد از دریافت گزارش هایی حضرت ابتدا سفارش هایی را به او کرده اما در ادامه او را عزل کرد و به سمت کوفه فراخواند.


منبع:

1399/08/03
20:46:46
5.0 / 5
1462
تگهای خبر: فراخوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲