گودالی پابرجا در قلب همدان؛

موزه ای كه به طرح سؤال از شهردارهمدان دامن زد

موزه ای كه به طرح سؤال از شهردارهمدان دامن زد

به گزارش بلك بلاگ درحالی ۲۹ماه از تصمیم ایجاد سایت موزه درمیدان مركزی همدان می گذرد وهمچنان گودالی در قلب شهرجاخوش كرده كه سرنوشت نامعلوم آن به طرح سؤال ازشهردار همدان دامن زد وحال باید منتظر پاسخ بود.


خبرگزاری مهر – گروه استان ها: هشتمین صحن شورای شهر همدان طی سالجاری در حالی برگزار گردید که شماری از اعضای شورا طرح سوال از شهردار را کلید زدند و همین اتفاق منجر به آن شد که تصوری در خصوص فاصله بین اعضای شورای شهر و شهردار همدان ایجاد شود. این اعضا با طرح ۲۱ سوال آن هم به صورت کتبی خواستار پاسخگویی عباس صوفی نسبت به عملکردش شدند چونکه معتقدند میلیاردها تومان از بیت المال به سبب تعلل در اجرای مصوبات و پروژه هایی که بارها بر اجرای آنها تاکید شده هدر رفته است. کمی عقب تر می رویم؛ ۲۰ آبان ماه سال ۹۶ عباس صوفی با ۱۰ رأی از مجموع ۱۱ رأی اعضای شورای اسلامی شهر بعنوان شهردار همدان انتخاب گردید و چند ماه از حمایت قاطع اعضای شورای شهر بهره مند بود اما رفته رفته و بعد از آنکه شاهد فاصله حرف تا عمل در اجرای برنامه شدند حمایت ها کم رنگ شد تا اینکه حال باید بعد از گذشت ۲ سال و ۷ ماه از شهردار بودنش جوابگوی عملکردش در پاسخ به سوالات منتخبان مردم در شورای شهر همدان باشد.
شهردار همدان در ایام ابتدایی قبول این مسئولیت ساماندهی مناطق حاشیه شهر همدان، ایجاد فضای سبز در تمام نقاط شهر، بازآفرینی حوزه های هویت مندی شهری، بهبود ترافیک، گسترش شبکه حمل و نقل عمومی، انسان محور بودن توسعه و پروژه های عمرانی، ارتقای سطح کیفی زیست محیطی، مدیریت بحران، مدیریت پسماند، رشد و مشارکت نهادهای عمومی و خصوصی در پروژه ها، تحقق عدالت اجتماعی و جلب مشارکت مردم و هم ارتقای جایگاه همدان و توسعه گردشگری را بعنوان اهداف خود عنوان نمود. تکمیل پروژه تقاطع غیرهمسطح سردار شهید همدانی، پیاده راه بلوار ارم، پارکینگ آقاجانی بیگ، تکمیل پل غدیر، خریداری اتوبوس های جدید برای ناوگان اتوبوسرانی، اجرای میدان بار جدید میوه و تره بار، موزه میدان امام (ره) و راه اندازی نرم افزار جامع شهرسازی چند پروژه از ده ها پروژه ای است که عباس صوفی بارها بر روی اجرای آنها مانور داده اما همچنان خبری از افتتاح و یا تکمیل آنها نیست از طرفی تکمیل پروژه تقاطع غیرهمسطح سردار شهید همدانی، پیاده راه بلوار ارم، پارکینگ آقاجانی بیگ، تکمیل پل غدیر، خریداری اتوبوس های جدید برای ناوگان اتوبوسرانی، اجرای میدان بار جدید میوه و تره بار، موزه میدان امام (ره) و راه اندازی نرم افزار جامع شهرسازی چند پروژه از ده ها پروژه ای است که عباس صوفی بارها بر روی اجرای آنها مانور داده اما همچنان خبری از افتتاح و یا تکمیل آنها نیست و حال از آنجائیکه در اجرای این وعده ها به اعتقاد کارشناسان موفق نبوده باید جوابگوی افکار عمومی باشد. البته طبق ماده ۸۳ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران حق سوال به اعضای شورای شهر داده شده و بر همین مبنا برخی از اعضای شورای شهر همدان با طرح این ۲۱ سوال از شهردار همدان، خواستار پاسخگویی وی شده اند به صورتی که شهردار همدان موظف است طی مهلت ۱۰ روزه پاسخگوی سوالات مطرح شده همراه با عرضه مستندات، باشد. ۲۱ سوال مطرح شده از شهردار همدان را که بررسی می نماییم به مواردی برمی خوریم که خبرگزاری مهر هم بارها در گزارش ها و گفتگوهایی هدر رفت بیت المال به واسطه تعطیلی آن طرح را متذکر شده است. سوال چهارم اعضای شورای شهر از عباس صوفی اینگونه طرح شده که طبق پیشنهادهای شهرداری در لیست پروژه های عمرانی بودجه سنوات سال های ۹۶ و ۹۷ به ترتیب مبالغ یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان و یک میلیارد و ۲۱۷ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۲۰۰ تومان اعتبار برای کمک به راه اندازی سایت موزه میدان امام خمینی (ره) توسط شورای اسلامی شهر تصویب و مقرر شد شهرداری نسبت به راه اندازی پروژه مذکور اقدام کند؛ اما متأسفانه طی سال های فوق هیچ گونه هزینه ای بابت راه اندازی پروژه به عمل نیامده و در سال ۹۸ بدون هماهنگی با شورا اجرای آن از محل اعتبارات دولت به اداره کل راه و شهرسازی محول شده که با صرف نظر از اتلاف وقت ایجادشده ناشی از عدم اجرای بموقع پروژه مذکور و تبعات سو اجتماعی به وجود آمده به جهت اینکه پروژه در مکانی از فضای معابر شهری متعلق به شهرداری محصور شده، ازاین رو در این ارتباط می بایست به سوال اتی پاسخگو باشید. مبحث سوال طرح شده به گودال بوجود آمده در مرکز شهر همدان اشاره دارد که چندسالی است سوهان روح شهروندان شده و هر گاه مسیر شهروندان به میدان امام خمینی (ره) همدان می افتد ناخودآگاه این سوال در ذهن متبادر می شود که مگر قرار نبود این پروژه تا رویداد همدان ۲۰۱۸ تکمیل شود!
۲ سال و چند ماه قبل و آذرماه سال ۹۶ در ادامه اجرای طرح پیاده راه سازی میدان امام (ره) همدان و کشف اشیا عتیقه در این محل تصمیم بر آن شد موزه ای در میدان مرکزی همدان ایجاد و آثار کشف شده در آن به نمایش درآید و بر همین مبنا مقرر شد آثار تاریخی کشف شده که برای مرمت به آزمایشگاه و کارگاه انتقال یافته بود بعد از مرمت مجدد به میدان امام بازگردانده و در سایت موزه ای که تا آخر سال ۹۶ اجرا و تکمیل می شد، نگهداری شوند اما هنوز هم که هنوز است خبری از ایجاد موزه نیست. اظهار نظرات مختلف پیرامون وضعیت بوجود آمده در مرکزی ترین نقطه شهر همدان لزوم به نتیجه رساندن آنرا بیشتر از همیشه متذکر می شود. رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان در همین خصوص بابیان اینکه ۳ سال از اجرای سایت موزه میدان امام (ره) می گذرد، اظهار داشت: شهردار همدان باید در این حوزه پاسخگو باشد. سایت موزه پیاده راه امام پیشرفتی نداشته و شهردار باید در این حوزه پاسخگو باشد اکبر کاوسی امید بر تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام شهر همدان تاکید کرد و خاطرنشان کرد: حدود ۳ سال است که سایت موزه پیاده راه امام (ره) در حال اجراست؛ اما هنوز پیشرفتی نداشته و شهردار باید در این حوزه پاسخگو باشد. رئیس شورای شهر همدان هم در مورد وضعیت فعلی موزه میدان امام خمینی (ره) همدان عنوان کرد: در ابتدا این پروژه از جانب سه دستگاه میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری همدان در حال اجرا بود، اما حالا این پروژه به شهرداری همدان واگذار شده است و بیشتر از پنج ماه کار ندارد. کامران گردان با بیان این مورد اظهار نمود: این پروژه از اولویت های بودجه سال ۹۹ است و شهرداری همدان باید کار ناتمام آنرا هرچه سریعتر به اتمام برساند. رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان هم در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه پس از اینکه پیاده راه شدن میدان امام خمینی (ره) همدان مدنظر قرار گرفت برای ایجاد آب نما احتیاج به انجام حفاری بود که با کسب مجوزهای قانونی از میراث فرهنگی نسبت به اجرای این عمل اقدام شد، اظهار داشت: در زمان حفاری ها یک سری آثار و مدارک باستانی در محل حفاری ها مشاهده شد.
ابراهیم مولوی با اعلان اینکه آثار به دست آمده شامل قبر، چاه، آسیاب دستی، سفال و مواردی از این قبیل بود، اظهار داشت: پس از این اتفاق تصمیم تغییر نمود و مقرر شد به جای آب نما به واسطه اینکه همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است و نخستین مرکز حکومتی و مدنیت در ایران به حساب می آید یک موزه در این محل ایجاد شود تا یافته ها و اشیایی که در هگمتانه، کوچه جراح ها و میدان امام پیدا شده بود در آن موزه در معرض نمایش مردم قرار دهیم. طرح اولیه توسط مهندسان معمار شهرداری طراحی شد وی با اعلان اینکه توجیه هم این بود که کشورهای اطراف ما، حوزه خلیج فارس، ترکیه، آذربایجان آب نما و رقص نور زیاد دارند ولی تاریخ و تمدنی در آنجا وجود ندارد و این امتیاز الان شامل همدان شده است، اظهار داشت: در همان زمان طرح اولیه آماده و توسط مهندسان معمار شهرداری طراحی شد. رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان با اعلان اینکه بعد از آن در مقطعی گودبرداری انجام و پیمانکار پروژه زیر نظر میراث فرهنگی و مجموعه استانداری دریافت شد، اظهار داشت: متأسفانه وقتی کارها مقداری پیش رفت کار را از مجموعه شهرداری گرفتند و تحویل میراث فرهنگی دادند. وی با اعلان اینکه نقشه هایی که میراث فرهنگی و پیمانکار آن در محل اجرا کرد به صورتی بود که بتنی در محل فونداسیون اجرا شد، اظهار داشت: متأسفانه پس از اینکه طرح را مجدد از میراث گرفته و تحویل شهرداری دادند با هم همخوانی نداشت که در نهایت اسفندماه سال قبل نقشه های موجود را روی فونداسیون اجرا شده بتنی که واقعاً امکان جابجایی آن نبود فیکس کردند و قرار شد عملیات اجرایی آغاز شود. مولوی افزود: از محل پروژه های عمرانی ۲.۵ میلیارد تومان اداره کل راه و شهرسازی متقبل شده هزینه کرده و موزه را تکمیل کند که تا کنون متأسفانه تا امروز انجام نشده است.
رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان با درخواست از مجموعه مدیران استان و استاندار همدان و معاون عمرانی استاندارد همدان عنوان کرد: اگر واقعاً اداره کل راه و شهرسازی میل و انگیزه ای برای اجرای طرح ندارد آنرا گرفته و تحویل شهرداری دهند. وی با اعلان اینکه میدان امام فضای شهری و متعلق به شهرداری است، اظهار داشت: تلاش بر این است که پروژه تکمیل شود. مولوی در پاسخ به اینکه در یکی از سوالات مطرح شده از جانب اعضای شورای شهر خطاب به شهردار همدان عنوان شده که اجرای این پروژه در سال ۹۸ بدون هماهنگی با شورا از محل اعتبارات دولت به اداره کل راه و شهرسازی محول شده است و آیا این مورد صحت دارد، اظهار داشت: متأسفانه صحت دارد اما الان در این حوزه اظهارنظری نمی کنم. متأسفانه این پروژه بدون هماهنگی با شورای شهر به راه و شهرسازی واگذار شده است مولوی بابیان اینکه متأسفانه بدون هماهنگی با شورای شهر این پروژه به راه و شهرسازی واگذار شده است، اظهار داشت: اگر این اتفاق نیفتاده بود حتما شهرداری چاره ای می اندیشید و مگر این پروژه هایی که سطح شهر اجرا می نماییم نیازمند جایی هستیم و اگر این پروژه هم تکلیف ما بود شاید اجرا شده بود. رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان در توضیح وضعیت نهایی طرح هم اظهار داشت: متأسفانه در بودجه سال ۹۹ شهرداری همدان پولی برای این پروژه در نظر نگرفته ایم و پروژه به کلاف سردرگمی تبدیل گشته که به دست مدیریت ارشد استان حل و فصل خواهد شد. با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه اجرای پروژه سایت موزه میدان مرکزی همدان به ساماندهی چهره شهر کمک خواهد نمود پس بهتر است با همکاری مجموعه های مسئول هر چه سریع تر به این وعده داده شده جامه عمل پوشانده شود تا عده ای به وعده ها افزوده نشود.

1399/02/16
14:14:23
5.0 / 5
2750
تگهای خبر: استاندارد , برنامه , خرید , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲