ایران و عراق در حوزه فرهنگ کودک و نوجوان همکاری می کنند

ایران و عراق در حوزه فرهنگ کودک و نوجوان همکاری می کنند

به گزارش بلک بلاگ، معاون مؤسسه کودک در عراق همراه هیات از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازدید و بر همکاریهای فرهنگی و هنر در زمینه کودک و نوجوان با ایران تأکید نمود.



به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، تامرمحمد مخلص معاون مؤسسه کودک در عراق همراه هیأتی ضمن بازدید از کانون پرورش فکری، برای همکاری با این موسسه اعلام آمادگی کرد.
این هیات عراقی شامل تامرمحمد مخلص معاون مؤسسه کودک وابسته به وزارت فرهنگ عراق، امیرعلیرضا رییس اداره تئاتر و موسیقی، بسام مترجم کتاب های کودک، خالد شاعر و نویسنده، مهام فعال در حوزه انیمیشن، جنان مترجم و صباح تصویربردار بود که از کتابخانه مرجع و دو کارگاه سینمایی کانون پرورش فکری خردسالان ونوجوانان بازدید نمودند.
محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری در این بازدید با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری بالاتر از ۶۰ سال عمر دارد، اظهار داشت: وظیفه کانون پرورش فکری، ترویج مطالعه بین خردسالان است. کانون یک هزار و ۴۰ مرکز فرهنگی هنری در سراسر کشور دارد که ۶۰ فعالیت همچون کتاب خوانی، نقاشی، سفال، فیلمسازی، قصه گویی، عکاسی و تئاتر در هر یک از مراکز صورت می گیرد.
وی وظیفه معاونت تولید کانون پرورش فکری را تولید محتوا برای مراکز کانون دانست و اظهار داشت: کانون پرورش فکری طی نزدیک به ۶۰ سال فعالیت خود بالاتر از ۳هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان ساخته است. ۱۲میلیون جلد کتاب در مراکز خود داریم. کانون بخش سینمایی و تئاتر دارد که ۶۰ سال از عمر آن می گذرد. در عرصه سینما در همین سال ها ۶۰۰ عنوان فیلم کوتاه، بلند و انیمیشن تولید کردیم که بالاتر از ۳هزار جایزه داخلی و خارجی کسب کرده است.
کریمی صارمی اضافه کرد: در عرصه تئاتر بالاتر از ۵۰۰ عنوان تئاتر داریم که جوایز بسیار زیادی گرفته است. کانون، اداره کل سرگرمی ها و بازیهای کامپیوتری دارد که بالاتر از ۳۰۰ عنوان بازی ساخته است. ۱۲۰ ماشین سیار داریم که در استانها و روستاها کتاب توزیع می کنند. ۷ دستگاه تریلی داریم که در مناطق کم برخورداربه اجرای تئاتر، فیلم و قصه می پردازند.
معاون تولید کانون پرورش فکری با اشاره به اینکه مرکزی در ایران معادل کانون وجود ندارد، اظهار داشت: کانون پرورش فکری، مرکزی به نام مرکز آموزش زبان و با عنوان کانون زبان ایران دارد که ۹ زبان دنیا را آموزش می دهد و بالاتر از ۴۰۰هزار دانشجو در هر دوره تحصیلی دارد. قسمتی از درآمد ما از این مرکز و بخشی هم از فروش فیلم ها و بازی هاست. بخش دیگر درآمد ما از طرف دولت تامین می شود.
کریمی صارمی با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری با سازمان بین المللی تئاتر کودک یعنی استیژ و سینمای کودک یا همان سیفژ و همین طور با آسیفا همکاری دارد، اضافه کرد: جشنواره دوسالانه انیمیشن با عمری ۲۸ ساله اسفند سال ۱۴۰۴ انجام می شود. جشنواره قصه گویی داریم که امسال ۳۴ هزار قصه در آن شرکت کردند که از ۲۵ کشور در آن حاضر بودند.
وی اضافه کرد: کانون پرورش فکری، مرکز تجربیات هنری دارد که آثار خاص و خلاقانه در تمام حوزه ها شامل کتاب و فیلم در آن تولید می شود. موزه تاریخ و موزه کودک داریم. در عرصه موسیقی فعالیت داریم و بالاتر از ۲۰۰ عنوان محصول تولید کردیم. در عرصه سرود هم معاونت فرهنگی فعالیت دارد.
معاون تولید کانون پرورش با اشاره به اینکه آماده همکاری در عرصه بازی، کتاب و فیلم با عراق هستیم، اظهار داشت: به سبب اشتراک های فرهنگی ایران با عراق، می توانیم تولیدات مشترک داشته باشیم. معتقدیم همه خردسالان جهان به سبب بی گناهی، مرزی برای شان وجود ندارد. اگر خردسالان عراقی بتوانند از کتاب های ما بهره گیرند و شاد شوند به هدف خود رسیده ایم.

کشورهای همسایه اندازه ایران در حوزه کودک و نوجوان کار نکرده اند

مینا حدادیان کارشناس کتاب خانه مرجع کانون پرورش فکری در این جلسه اظهار داشت: کتاب خانه مرجع کانون پرورش فکری یک کتاب خانه پژوهشی و تحقیقاتی برای نویسندگان و محققان است. اعظم بزرگی مدیر این کتابخانه است. کانون سال آینده ۶۰ ساله می شود و عمر ادبیات کودک در ایران ۱۰۰ سال است. این کتاب خانه تلاش نموده منابع چاپی که برای بچه ها در کشور انتشار یافته است را جمع آوری کند.
وی اضافه کرد: کتاب خانه مرجع بخش فارسی و بخش غیرفارسی دارد. کتابخانه مرجع کانون چند خاصیت خاص دارد. اول این که نمونه این کتاب خانه در ایران وجود ندارد. این کتاب خانه یک بایگانی چاپی از منابع ادبیات کودک و نوجوان است. در این کتاب خانه پژوهشگر و نویسنده متوجه می شوند که در حوزه کودک و نوجوان چه کارهایی انجام شده است.
این کارشناس در ادامه اظهار داشت: سیستم کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری باز و سیستم کتاب داری آن دی ای یو ای یا چرخشی است. این کتابخانه یک ‌بایگانی بزرگ برای مجلات دارد. ۱۰ موضوع در این کتابخانه تعریف شده است. کتاب خانه مرجع کانون پرورش فکری ۱۰۰ هزار عنوان کتاب و ۱۵۰ هزار نسخه کتاب دارد. از عراق چند کتاب همچون «آخرین انار دنیا» از بختیارعلی منتشر کردیم. ۳۳۵ عنوان کتاب عربی در این کتاب خانه داریم. کشورهای همسایه به اندازه ایران در حوزه خردسالان و نوجوان کار نکرده اند. انتشارات کانون به کپی رایت و خرید حقوق مادی و معنوی از ناشر و نویسنده توجه دارد. کتاب خانه مرجع کانون، کتاب هم امانت می دهد. بخشی برای کتاب های برنده در این کتاب خانه درنظر گرفته شده است. جوایز معتبر جهان را رصد و کتاب هایی که این جوایز را گرفتند را خریداری می نماییم.
حدادیان با اشاره به اینکه انواع کتاب ها با خاصیت های خاص در قسمتی از کتاب خانه مرجع جانمایی شده است، اظهار داشت: کتاب های فارسی که در جهان موفق به دریافت جایزه شدن نیز در بخش دیگری قرار دارند. سعی کردیم از جایزه اتصالات که مربوط به بهترین کتاب های عربی است و امارات آنرا برگزار می نماید، هم کتاب خریداری نماییم.
وی توضیحاتی در مورد کتاب «نجات کتاب ها از آتش»، خاطرات عالیه محمد، کتابدار عربی نوشته ژانت ونیز ارائه کرد و اظهار داشت: کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری اشتراک نشریات فارسی و غیر فارسی هم دارد. این کتابخانه توانسته کمک های زیادی به مترجمان و محققان کند و ۶۵۰ عضو فعال دارد.
در ادامه اکرم کشایی مسئول نشست های کانون پرورش فکری اظهار داشت: نشست های تخصصی کودک و نوجوان با موضوع های مختلف در کتاب خانه مرجع برای شاعران و نویسندگان انجام می شود. از شاعران نویسندگان محققان عراقی دعوت می نماییم که در این جلسه ها بصورت مجازی شرکت نمایند تا یک تبادل و آشنایی بین شاعران و محققان دو کشور صورت بگیرد.

راهبرد ویژه ای نسبت به حمایت خردسالان در پرهیز از خشونت و غرب گرایی داریم

در ادامه تامر محمد مخلص معاون مؤسسه کودک که زیر مجموعه وزارت فرهنگ عراق است، اظهار داشت: دو سه نمایشگاه کتاب داریم و تعدادی کتاب هم بطور مثال به ایران آوردیم. تبادل فرهنگی بین وزیر فرهنگ ما با رییس جمهور ایران صورت پذیرفت و قرارداد به امضا رسید. برای پیگیری توافق نامه ای که اخیراً بین وزرای فرهنگ دو کشور انجام شده است به ایران آمدیم.
وی ضمن تشکر از استقبال گرم و خوشرویی کارکنان و مسئولان کانون پرورش فکری اظهار داشت: مؤسسه ما با عنوان مؤسسه کودک نهادی بوده که وابسته به وزارت فرهنگ عراق است و ۵۶ سال قدمت دارد. پیش از محرم از ما دعوت شد که به ایران بیاییم. قرارداد همکاری فرهنگی، فکری اجتماعی با جمهوری اسلامی ایران داریم. در موضوع های مختلف برای خردسالان کار می نماییم و کارشناسان زیادی داریم.
مخلص با اشاره به اینکه مؤسسه کودک شعبه های مختلف در کل استانهای عراق دارد و به صورتی کارش شبیه کار کانون پرورش فکری است به معرفی هیات همراه خود پرداخت و اضافه کرد: کارشناسانی داریم که کارشناسان قصه گویی هستند و در جشنواره های مختلف جایزه های زیادی گرفتند. ما کارهای مختلفی در خارج از کشور داریم و برای گروه سنی زیر ۱۷ سال دوره های آموزشی برگزار می نماییم.
معاون مؤسسه کودک سپس درباره ی مجلات انتشار یافته برای کودک و نوجوان در کشور عراق توضیحاتی داد و اظهار داشت: مجله مزمار در عراق نشریه ای مشهور است که برای گروه سنی زیر ۱۷ سال منتشر می شود. در مجلات کودک و نوجوان اهتمام می نماییم از تصاویر جذاب استفاده و از مسایل خشونت آمیز پرهیز شود. در ضمن مؤسسات زیادی با ما همکاری می کنند.
مخلص با اشاره به اینکه راهبرد ویژه ای نسبت به حمایت خردسالان در پرهیز از خشونت و غرب گرایی خردسالان و نوجوانان داریم، اظهار داشت: از دعوت و مشارکت کاری با کانون استقبال می نماییم و آماده همکاری با کانون در حوزه های مختلف برای کودک و نوجوانان هستیم.
این هیات عراقی به دیدن تئاتر «عمو نوروز اومده» و «عشق که میگن چیه» در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری در مرکز لاله دعوت شدند. آنها همین طور از دو کارگاه مرکز سینمایی کانون پرورش فکری دیدن کردند و توضیحاتی در مورد ساخت فیلم و انیمیشن برای خردسالان و نوجوانان به آنها داده شد.
پایان بخش این بازدید، عکس یادگاری و تبادل هدایای فرهنگی بین هیات عراقی و کانون پرورش فکری خردسالان بود.

0.0 از 5
1403/12/09
08:48:00
174
تگهای خبر: آموزشی , تئاتر , جایزه , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها