یادداشت مهمان؛

دانشگاه های اسراییل و ماموریت سرکوب فلسطینی ها

دانشگاه های اسراییل و ماموریت سرکوب فلسطینی ها

به گزارش بلک بلاگ، نیک نیمر مدرس دانشگاه سیدنی پیشنهاد می دهد دانشگاه های رژیم صهیونیستی را بعنوان یک اسراییل کوچک ببینیم، چونکه به اعتقادش این دانشگاه ها با نظام آپارتاید رژیم صهیونیستی همگرایی دارند.



خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ و ادب: علی معروفی آرانی پژوهشگر و کارشناس حوزه صهیونیسم بعد از مقالاتی که قبل تر درباره ی اسراییل و صهیونیسم نوشته، مطلب جدیدی با عنوان «دموکراسی درصدای آمریکا؛ از وتوی آتش بی در سرزمین گاوچران ها، تا تحریم دانشگاه های اسراییل در آمریکا» دارد که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.
این مطلب درباره ی بازوی دیگر سرکوب فلسطینیان نه بوسیله نظامی که از سمت دانشگاه ها و مراکز به ظاهر فرهنگی اسراییل است.
در ادامه مشروح متن این یادداشت را می خوانیم؛
تداوم تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه پویش انزوا، لزوم پیوستن تحریم دانشگاه های رژیم صهیونیستی و تحریم روزهای فرهنگی اسرائیل را در کانون توجهات جهانیان قرار داده است، به ویژه که این جنبش ها تا حالا ضربات محکمی به شرکتها و مؤسسات حامی این این رژیم وارد کرده است.
نخبگان علمی، فرهنگی و دانشگاهی آمریکا، از تصمیم قاطع انجمن مردم شناسی آمریکا برای تحریم مؤسسات دانشگاهی رژیم صهیونیستی در تمام دانشگاه ها و مؤسسات فرهنگی در آمریکا استقبال کرد. این اقدام، انجمن مردم شناسی آمریکا را به بزرگترین مؤسسه علمی ایالات متحده تبدیل می کند که با ۷۱ درصد از آرا از این تصمیم حمایت و در تحریم دانشگاهی اسراییل شرکت می کند. سی و هفت درصد از اعضای واجد شرایط این انجمن، یا ۲۰۱۶ عضو، در رأی گیری شرکت کردند که میان اواسط ژوئن تا اواسط ژوئیه اجرا شد. انجمن انسان شناسی آمریکا در تصمیم خود با اجرای تحریم مؤسسات آموزشی اسرائیلی موافقت نمود. در این رأی گیری که ۱۳۰۰ نفر شرکت کردند، با اکثریت آرا قطعنامه ضد اسرائیلی تصویب گردید.
رامونا پرز رییس انجمن مردم شناسی آمریکا این اتفاق را یک موضوع بحث برانگیز اعلام کرد، و عنوان داشت اختلافات ما ممکنست بحث های شدیدی را به راه انداخته باشد، اما ما یک تصمیم جمعی گرفته ایم، و الان وظیفه ماست که در تعهد خود به پیشرفت دانش علمی، یافتن راهکارهای انسانی و اجتماعی برای متوقف کردن جنگ نسل کشی اسراییل بر فلسطین پیش برویم.
سیاست ها و رویه های همه پرسی انجمن مردم شناسی آمریکا به دقت و بدون استثنا دنبال شده است و نتیجه تمام مجوز اعضای انجمن مردم شناسی آمریکا را به همراه دارد. این گروه دانشگاهی قبلاً در سال ۲۰۱۶ بطور محدود مقابل چنین قطعنامه ای رأی داده بود. سال گذشته، انجمن مطالعات خاورمیانه تحریم دانشگاهی اسرائیل را تأیید کرد. همه این خبر را جشن نمی گیرند. چند تن از حامیان رژیم صهیونیستی این اقدام را محکوم کرده اند و حداقل یک نفر ماه گذشته تهدید کرده بود در صورت تصویب این قطعنامه شکایت خواهدنمود.
بر اساس بیانیه عمومی انجمن مردم شناسی آمریکا، این قطعنامه بر روابط دانشگاه های آمریکا با نهادها و دانشگاه های اسراییلی تأثیر می گذارد که در حوزه علوم فضایی، قضایی، نظامی، هسته ای، پزشکی، پایان نامه های دانشگاهی، تربیت معلم و غیره فعالیت می نمایند. این قطعنامه در بخش دیگر از اقدامات تحریمی خود مؤسسات رژیم صهیونیستی را از مواردی همچون لیست شدن در مطالب انتشار یافته در انجمن مردم شناسی، تبلیغات در نشریات و وب سایت های آمریکایی، استفاده از امکانات سالن های کنفرانس برای مصاحبه های شغلی، شرکت در نمایشگاه های دانشکده تحصیلات تکمیلی آمریکا، عدم شرکت در برنامه خدمات دهی به دپارتمان های علمی اسرائیل، عدم شرکت در کنفرانس ها یا رویدادهای مشترک بین اسرائیل و آمریکا و عدم بازنشر و تجدید چاپ مقالات و کتب دانشگاهی دانشمندان و نخبگان علمی رژیم صهیونیستی به شدت و سخت گیرانه منع می کند.
همچنین در این راستا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در این زمینه نوشت که اعضای انجمن مطالعات آمریکا نیز در همه پرسی اینترنتی، با تصمیم تحریم رژیم صهیونیستی از نظر دانشگاهی موافقت کردند.
این انجمن آمریکایی در اطلاعیه ای اعلام نمود که تصمیم تحریم برای اعلام همبستگی با دانشمندان و دانشجویان محروم از آزادی دانشگاهی صورت می گیرد. این انجمن همین طور اعلام نمود که تصمیم دارد که آزادی بیشتری به همه دانشجویان همچون دانشجویان فلسطینی بدهد.
بر اساس این بیانیه، رژیم صهیونیستی مقررات بین المللی و مصوبه های سازمان ملل را نقض می کند و سیاست های رژیم اشغالگر اسراییل، تأثیر منفی بر دانشجویان و اساتید فلسطینی می گذارد و وضعیت به حدی است که مؤسسات آموزش عالی اسراییل، به طرفی در سیاست های این رژیم تبدیل گشته اند که حقوق بشر را نقض می کنند.
به نوشته الوطن، تلاش هایی در غرب برای منزوی کردن اسراییل وجود دارد که مورد توجه رژیم اسرائیل قرار گرفته است؛ اما خطر بزرگ تری که این رژیم را تهدید می کند، درخواست هایی است که برای تحریم اقتصادی این رژیم صورت می گیرد و از آنجا که رژیم صهیونیستی روابط تجاری مستحکمی با اروپا دارد، درنتیجه این درخواست ها، هفته گذشته، یکی از شرکت های هلندی به نام ویتنس، همکاری با شرکت آب در سرزمین های اشغالی را متوقف نماید. تصمیم این انجمن آمریکایی برای تحریم دانشگاهی رژیم صهیونیستی در شرایطی اتخاذ شده است که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اطلاعیه ای اعلام نموده موضع دولت وی مبتنی بر تحریم شرکت های رژیم صهیونیستی و دیگر کارهای صهیونیست ها در اراضی اشغال شده است، اما تحریم فقط در خود «اسراییل» نیست.
علیرغم موضع مخالف «انجمن اساتید دانشگاهی آمریکا» که ۴۸ هزار عضو دارد، با تحریم های دانشگاهی رژیم صهیونیستی، اما اعمال فشار در حوزه تحریم های دانشگاهی، حاصل و ثمره طرحی گسترده تر ضد اسرائیل است که جنبش موسوم به «بی دی اس» آنرا در پیش گرفته و خواهان تحریم رژیم صهیونیستی مشابه با تحریم های اعمال شده مقابل آفریقای جنوبی در دهه هشتاد قرن گذشته شده است.
از سوی دیگر، تحریم انجمن مردم شناسی آمریکا مانع از شرکت افراد وابسته به مؤسسات دانشگاهی اسراییل در کنفرانس های بین المللی نیز می شود. مقالات انتشار یافته دانشمندان و فارغ التحصیلان دانشگاه های اسرائیلی در مجلات انجمن مردم شناسی آمریکا از تجدید چاپ یا بازنشر در مجلاتی که متعلق به مؤسسات اسراییلی نیستند که افراد وابسته به آنها، آنرا ویرایش می کنند نیز مشمول قانون تحریم این انجمن هستند. نخبگان علمی آمریکا و اسراییل که وابسته به مؤسسات اسراییلی هستند همچون ویرایشگران، مدیران نشر دانشگاهی، سردبیران نشریات و فصلنامه ها، رؤسای کتابخانه های دانشگاهی اسراییل در آمریکا و سرزمین های اشغالی و حتی روزنامه هایی که به صورتی وابسته به رژیم صهیونیستی نیز هستند در زمره تحریم قرار دارند.
در این بیانیه آمده است که انجمن مردم شناسی آمریکا به تحریم مؤسسات دانشگاهی اسرائیل بعد از «پایان دادن چشمگیری به همدستی خود در نقض حقوق فلسطینی ها که در مقررات بین المللی تصریح شده است» پایان خواهد داد. به این ترتیب، انجمن مردم شناسی آمریکا گفته بطور منظم وضعیت را رصد خواهدنمود.
با این اقدامات، انجمن مردم شناسی آمریکا به افزایش آگاهی انتقادی از پویایی صلح و منع درگیری در منطقه کمک می نماید، توجه را به رنج نامتناسب مردم فلسطین در نتیجه اشغال و اقداماتی که می توان در مورد آن انجام داد، جلب خواهدنمود. در این بیانیه عمومی بر فضای گفتگو در مورد این موضوعات حساس و مهم حقوق بشر و آزادی دانشگاهی و گسترش آن به تمام دنیا و مؤسسات علمی و دانشگاهی تاکید می کند. اعلامیه این انجمن اندکی بعد از آن منتشر گردید که گروهی از قانونگذاران جمهوری خواه، دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا را متهم به بایکوت اسراییل کردند، بعد از آن که سیاست دولت قبلی را که اجازه کمک مالی ایالات متحده به تحقیقات دانشگاهی اسراییل در سرزمین های اشغالی را می داد، تغییر داد.
در دانشگاه های آمریکا به طور معمول انتقاد از اسراییل با واکنش های تند روبرو می شود ولی استادان و دانشجویان این کشور بطور فزاینده ای درحال انتقاد از اسرائیل و آپارتاید هستند. این مؤسسه برای درک همه جانبه این موضوع، مراسمی را با حضور چند صد عضو از این مؤسسه در تاریخ ۱۵ فوریه برگزار کرده بود. این تحریم شامل تمام مؤسسات دانشگاهی اسراییل می شود. موافقان این تحریم اعلام نمودند که هدفشان تحریم اعضای دانشگاهی یا استادان دانشگاه های اسراییل نبوده و نیست بلکه خود مؤسسات آموزش عالی است. آنها تاکید کردند: دولت آمریکا حامی شماره یک ارتش رژیم صهیونیستی است و سالانه ۳ میلیارد دلار از جیب مالیات دهندگان این کشور به آنها بذل و بخشش می کند.
استیوسالیتا استاد زبان انگلیسی در «ویرجینیا تک» که مادر فلسطینی اش را در قدس در زمان تأسیس رژیم معجول صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ از دست داده است می گوید: برای دانشگاه های جهان مهمست که در مقابل ظلم اسرائیل که بر شرایط آموزشی فلسطینیان اثرات نامطلوبی داشته است موضع بگیرند.
دانشگاه ها ماموریت های زیادی دارند که همگی آنها بدنبال ایجاد دنیایی بهتر، پویاتر و اخلاقی تر هستند و لازمه رسیدن به این هدف مقدس مقابله با اقدامات رژیم هایی همچون اسرائیل است. بیش از ۱۷۰ گروه فلسطینی از جامعه بین المللی خواسته اند برای پیوستن به تحریم مؤسسات عالی رژیم صهیونیستی ین طومار را امضا کردند.
نیک ریمر Nick Riemer، مدرس در دانشگاه سیدنی استرالیا نویسنده کتاب «تئوری تحریم و مبارزه برای فلسطین» است که به دلایلی لزوم پیوستن تحریم دانشگاه های رژیم صهیونیستی به موج تحریم های اقتصادی این رژیم پرداخته است. وی که به سبب تحقیقات علمی و پژوهشی خود در علم زبان شناسی مدرن در خیلی از کشورها شناخته شده است یادداشت های زیادی را هم در اعلام همبستگی خود با ملت فلسطین منتشر نموده است، بااینکه با انتقادهایی از طرف محافظه کاران در کشورش همراه بوده است. او بوسیله کتاب خود که اخیراً مورد توجه رسانه های منطقه قرار گرفته است، تلاش می کند دانشگاه را به پویش جنبش تحریم رژیم صهیونیستی که از سال ۲۰۰۵ فعال است، مشارکت دهد، جنبشی که در اصل با هدف تحریم اقتصادی و خروج سرمایه گذاری از رژیم صهیونیستی به راه افتاده است.
این استاد دانشگاه با پرداختن به وضعیت دانشگاه های فلسطینی اصرار کرد عدم شناخت کافی از آنها همبستگی دانشگاهی بین المللی با فلسطین را ناکام می گذارد و در عین حال با ذکر شواهد و اسناد گوناگون تاکید کرد، رویکرد خصمانه دانشگاه های اسرائیلی در قبال فلسطینیان تحریم دانشگاه ها را توجیه می کند.
او پیشنهاد می دهد دانشگاه های رژیم صهیونیستی را به عنوان یک «اسراییل کوچک» ببینیم، برای اینکه به اعتقاد وی دانشگاه های نئولیبرالی اسراییل با نظام آپارتاید رژیم صهیونیستی در نقاط ایدئولوژیکی و مادی همگرایی دارند. این مدرس دانشگاه با انتقاد از مواضع دانشگاهیان غربی که ادعا می کنند دانشگاه را باید از سیاست دور نگاه داشت، اصرار کرد که فلسطینیان نمی توانند موضع حمایتی دانشگاهیان در سرتاسر جهان را باور کنند تا آن زمان که آنها در حرفه خود با اشغالگران صهیونیست همکاری دارند.
ریمر با اعلان اینکه دانشگاه های رژیم صهیونیستی در توسعه سلاح هایی که ارتش این رژیم مقابل ملت فلسطین به کار می گیرد، شریک هستند، این تحلیل را ارائه می دهد که دانشگاه های اسراییل با شرکت های مشخصی همکاری می کنند که همدست با رژیم اشغالگر در ظلم به ملت فلسطین هستند. در حقیقت تسلیحات تولید شده توسط شرکت های اسلحه سازی اسراییل با همکاری دانشگاه ها بر روی فلسطینی ها آزمایش شده است.
این استاد استرالیایی در کنفرانس های خود که ربطی به رژیم صهیونیستی ندارد اعلام نر می کند که؛ دانشگاه های اسراییل در جایگاه مؤسسات اسراییلی، تا حد زیادی مسؤول خشونت های رژیم اسراییل مقابل فلسطینی ها هستند. دانشگاه های اسراییل به شدت درگیر تحقیقات تسلیحاتی هستند، به عنوان مثال برای تقویت زرادخانه ارتش اسراییل، تسلیحات ارتش در دانشگاه های اسرائیل توسعه می یابد و دانشگاه ها نیز در آموزش افسران ارتش اسرائیل مشارکت دارند.
دانشجویانی که در دانشگاه های اسراییل تحصیل می کنند می توانند بوسیله تبلیغات آنلاین در پشتیبانی از اسراییل بورسیه تحصیلی مورد تأیید را دریافت نمایند، بدین سبب می توان اظهار داشت که دانشگاه های اسراییل موسساتی هستند که مستقیماً مسؤول سرکوب فلسطینیان بوسیله همه این روش ها هستند.
ریمر درباب کتابش «تئوری تحریم و مبارزه برای فلسطین» می گوید که این کتاب هم ویژه افرادی است که کنجکاوی آنها را به کوشش برای درک موضوع تحریم سوق می دهد و هم افرادی که رژیم صهیونیستی را تحریم کرده اند اما می خواهند با شواهد و ایده هایی از تعهدات خود پشتیبانی کنند. ریمر از شروع طوفان الاقصی در تظاهرات و سمینارهای بسیاری برای همبستگی با مردم فلسطین و مقابل تجاوز اسرائیل حضور یافته است. این استاد دانشگاه های استرالیا در تظاهراتی که اخیراً دانشجویان دانشگاه سیدنی برگزار کردند، اظهار داشت که مسؤولیت کارکنان و دانشجویان دانشگاه ها صحبت درباره ی جنایاتی است که اشغالگران مرتکب شده اند و باید با ملت مظلوم فلسطین همراه بود.
روزنامه اسراییلی یدیعوت آحارنوت در چند رو گذشته در این خصوص نوشت که در پی تحریم دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی رژیم صهیونیستی از طرف انجمن بزرگ انسانی شناسی آمریکایی، انجمن دانشگاه های اسراییل از مؤسسه آمریکایی درخواست کرده از تصمیم خود صرف نظر کرده و از درخواست سازمان های فلسطینی برای تحریم دانشگاه های اسراییلی حمایت نکند.
این انجمن صهیونیستی با ارسال نامه ای ادعا نمود که «تصویر تحریف شده ای از واقعیت اسراییل به معرض نمایش گذاشته شده است.» و همین طور ادعا کرده است که در دانشگاه های اسراییلی هیچ نوع تبعیض نژادی وجود ندارد و برابری میان دانشجویان اسرائیلی و فلسطینی رعایت شده است.
بر اساس اطلاعات به دست آمده در ماه های آتی، پیشنهاد تحریم رژیم صهیونیستی در بین ۱۲ هزار عضو این انجمن به رأی گذاشته می شود و در صورت تصویب این رأی گیری، انجمن انسان شناسی آمریکا به بزرگترین سازمانی تبدیل می شود که تحریم دانشگاهی اسراییل را پذیرفته است. موضوعی که به شدت مقامات دانشگاهای ریم صهیونیستی را به نگرانی انداخته است و بطور قطع در عرصه علمی و دانشگاهی به رژیم صهیونیستی ضربه خواهد زد.
انجمن انسان شناسی آمریکا بعد از حمله اسرائیل به غزه، به مخالفان جنایات رژیم صهیونیستی در سرتاسر دنیا، پنج اقدام پیشنهاد کرد تا از ادامه جنگ جلوگیری شود:
۱- فشار بر پارلمان ها و دولت ها برای دادن فراخوان تشکیل جلسه مجمع عمومی سازمان ملل و بحث در مورد وتوی ایالات متحده و درخواست آتش بس، ارسال کمک های بشردوستانه به غزه و حمایت سازمان ملل از فلسطینیان در غزه. تحقیق درمورد جنایات جنگی و جنایات مقابل بشریت از طرف اسراییل و تحریم نظامی این رژیم.
۲- به بسیج اقدامات با صدای بلند، خلاقانه و مسالمت آمیز با قسمتی از جامعه مدنی ادامه دهید. مطمئن شوید پیام شما راهبردی و سازگار با مسائل اخلاقی است.
۳- از نویسندگان، هنرمندان، شخصیت های ورزشی و فرهنگی تأثیرگذار بخواهید به فراخوان همبستگی با مردم فلسطین بپیوندند.
۴- بسیج کمپین های فشار (از جمله تحریم یا عدم سرمایه گذاری) مقابل شرکتها و بانکهای رژیم صهیونیستی و شرکت های بین المللی که در جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و جنایات مقابل بشریت نقش دارند.
۵- جامعه، اتحادیه کارگری، انجمن، کلیسا، شبکه اجتماعی، اتحادیه دانشجویی، شورای شهر، مرکز فرهنگی یا سایر سازمان های خودرا بسیج کنید تا به روابط با رژیم صهیونیستی آپارتاید و شرکتها / موسساتی که شریک سیستم ظلم و ستم آن، هستند-همان طور که مقابل آپارتاید آفریقای جنوبی انجام شد- پایان دهند.
همچنین پیرو مشارکت و همبستگی به انجمن انسان شناسی آمریکا در تحریم دانشگاه های ریم صهیونیستی، فراگیرترین نهاد صنفی اساتید و مربیان مراکز آموزش عالی در انگلیس از اعضای خود خواست به تحریم بین المللی دانشگاه های رژیم اسراییل بپیوندند.
اتحادیه استادان و پژوهشگران دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی انگلیس که ۱۲۰ هزار عضو دارد، در قطعنامه ای که به نشست افتتاحیه کنگره سالانه آن در «بورنموث» در جنوب انگلیس ارائه شد، این درخواست را مطرح کرده است.
در این قطعنامه که نسخه ای از آن در اختیار دفتر ایرنا در لندن قرار گرفت، همین طور تاکید شده اعضای اتحادیه برای از سرگیری کمک های جامعه جهانی به دولت خودگردان فلسطین و آزاد شدن عوائد مالی این دولت که توسط رژیم صهیونیستی توقیف شده، تلاش کنند.
در متن پیش نویس قطعنامه که توسط دانشگاه های شرق لندن و شهر برایتون تنظیم شده، آمده است: ۴۰ سال اشغال گری اسرائیل تار و پود جامعه فلسطین را از هم پاشیده و اشغال گری به شکل راه اندازی شهرک های غیرقانونی، مجازات جمعی و محدودیت در رفت و آمد جریان دارد.
تنظیم کنندگان این قطعنامه همین طور با ابراز تأسف از این که حقوق آموزشی مردم فلسطین از آنان سلب شده، اقدامات رژیم اسرائیل نظیر حملات نظامی، بستن راه ها، راه اندازی پست های بازرسی، مقررات محدودیت رفت و آمد، تیراندازی و دستگیری دانش آموزان، معلمان، دانشجویان و استادان دانشگاه را علت وضعیت پیش آمده اعلام نمودند.


منبع:

1402/12/03
13:47:21
0.0 / 5
348
تگهای خبر: آموزشی , اساتید , اینترنت , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱