یادداشت مهمان؛

خوش آمدی علی آقا ولی این آمدن نبود !

خوش آمدی علی آقا ولی این آمدن نبود !

وقتی پیکر شهید خلوص پس از چندسال بازمی گردد، همسرش در کنار پیکر او می گوید: خوش آمدی علی آقا ولی این آمدن نبود.



خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: کتاب «این آمدن نبود» نوشته حمیده عاشورنیا درباره کودکی تا شهادت شهید علیرضا خلوص دهقان پور اخیرا توسط انتشارات ۲۷ بعثت منتشر و راهی بازار نشر شده است.
این کتاب درباره اتفاقات و حوادث زندگی این شهید و خصوصیت های اخلاقی اوست که مطالبش در ۱۱ فصل گردآوری شده اند.
شیما ناصری نویسنده و پژوهشگر درباره این کتاب یادداشتی نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.
مشروح این یادداشت را در ادامه می خوانید؛
موضوع جنگ تحمیلی و دفاع مقدس جز منابع قوی و ارزشمندی به حساب می آید که سبب شده نویسندگان زیادی در این حوزه دست به قلم ببرند و هر کدام به نوبه خودشان در این مورد حرفی برای گفتن داشته باشند.
اما در خیلی از موارد مشاهده می نماییم عده ای از افرادی که نوقلم هستند و در این حوزه آغاز به نگارش کرده اند با کمبود اطلاعات در زمینه نویسندگی و مهارت کافی برای نوشتن، نتوانستند مطالب را برای مخاطب بازگو کنند و قلم شان در این حوزه تا حدودی ضعیف محسوب می گردد که این مورد را با مطالعه کتاب هایی در زمینه ادبیات پایداری و آموزش برطرف نمایند.
یکی از کتاب هایی که اخیرا توسط یکی از نویسندگان نوقلم به نگارش درآمده است. کتاب «این آمدن نبود»؛ زندگی نامه یکی از فرماندهان گردان سلمان لشکر قدس گیلان است که بر مبنای مستندات و مصاحبه های راویان به نگارش درآمده است.
عاشورنیا در این کتاب تلاش کرده بر مبنای روند و نگارش مستند نگاری به جزئیات زندگی خلوص از کودکی تا بازگشت پیکر ایشان از کردستان بپردازد اما در بیشتر پاراگراف های این کتاب مشاهده می نماییم که مطالب از شاخه ای به شاخه ای رفته است و مخاطب مثلا در فصلی که در ارتباط با دوران کودکی علیرضا است ذهنش به صورت کامل روی مطالب کتاب منسجم نمی گردد و گرفتار سردرگمی بین پاراگراف ها و مطالبی که پشت سرهم آورده شده است می شود.
مخاطب وقتی به تنهایی به این پاراگراف ها نگاه می کند متوجه می شود نویسنده برای هر مطلب که فضا تغییر کرده شروع و قلابی را به کار برده است اما چون آخر هر فضا و بخش با مطلب بعدی جدا نشده است سبب ضعف کارش شده است و یا به صورت ماهرانه در صفحات کتاب چینش نشده است و به سختی ذهن خواننده با مطالب ارتباط می گیرد و آن پایبندی خواننده کتاب از اول تا آخر خواندن شکل نمی گیرد.
اگر در میان تغییر فضاها و مطالب داخل صفحات هر فصل علامتی بعنوان جداکننده مثل سه ستاره بود این آشفتگی در ذهن خواننده رخ نمی داد. عاشورنیا نوقلم بودنش را در میان کلمات گیلکی که در بیشتر صفحات کتابش به کار برده است به صورت ماهرانه خواسته یا ناخواسته محو کرده است تا ذهن خواننده بیشتر به سمت لهجه و اصطلاحات زبان گیلکی سوق پیدا کند. البته میتوان یکی از خصوصیت های بارز این کتاب را همین اصرار نویسنده در به کارگیری اصطلاحات گیلکی بیان کرد.
آشنایی خواننده کتاب با این زبان و اصطلاحات گیلکی می تواند ذهن خواننده را با حال و هوای زندگی شهید خلوص در صومعه سرا القا نماید. تمامی این مواردی که گفته شد را میتوان به نوقلم بودن و آگاهی و مهارت کافی نداشتن نویسنده به سبک مستند نگاری دانست و فقط به این اشاره نمود که تا حدودی توانسته از سبک مستند نگاری در کتابش تبعیت کند و برای بهتر شدن کتب دیگرش باید بیشتر با این روش آشنا شود و کتاب هایی که با این روش نوشته شده است را مطالعه نماید. و به جهت اینکه در حوزه ادبیات پایداری حرفی برای گفتن داشته باشد نباید به یکسری تعریف و تمجید کلی از سوی آشنایان بسنده کند و برای ارتقا قلمش باید بیشتر و بیشتر تلاش کند تا به دایره مخاطبانش در این عرصه هر روز بیشتر اضافه شود.
نکته بارز دیگر کتاب این آمدن نبود، رنگ جلدی است که طراح از آن بهره برده است. از نظر روانشناسی رنگ آبی مورد علاقه مردم است و بعنوان یک رنگ مردانه به حساب می آید، همینطور رنگ آبی نشانه تقوا، صداقت، اعتماد، وفاداری، حکمت، اعتماد به نفس، هوش، ایمان، حقیقت و بهشت در نظر گرفته شده و تمام نمادهای رنگ آبی که ذکر شد با شخصیت شهید خلوص ارتباط تنگاتنگی دارد که طراح با مهارت و ظرافت خاصی آنرا طراحی نموده است.
نکته آخر هم عنوان کتاب است که درباره بازگشت پیکر شهید پس از چند سال از کردستان به گیلان اشاره دارد.
شهید خلوص پیش از رفتن به عملیات به همسرش می گوید یک هفته ای برمی گردد اما توی همان عملیات در ۲۵ خرداد ۱۳۶۷ شهید می شود و پیکر ایشان پس از چند سال در ۲۲ تیر ۱۳۷۲ از کردستان به صومعه سرا برمی گردد و همسر ایشان در کنار تابوت همسر شهیدش به این مورد اشاره می کند که خوش آمدی علی آقا، ولی این آمدن نبود.

1401/04/08
11:35:57
0.0 / 5
371
تگهای خبر: رمان , طراحی , كتاب , نویسنده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳