اعلام برنامه های هفته كتاب در كانون پرورش فكری
برنامه های كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به مناسبت بیست وهشتمین دوره هفته كتاب به صورت كامل در فضای مجازی اجرا می شود.
به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، برنامه های هفته کتاب امسال از ۲۴ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۹ در سراسر کشور با شعار «دانایی؛ مانایی» اجرا می شود، در صورتیکه شیوع بیماری کرونا بستر اجرای این برنامه ها را بطور کامل به فضای مجازی منتقل کرده است.
در این میان کانون پرورش فکری بستر اینترنتی پرتال و صفحه های رسمی خود در شبکه های اجتماعی را به برگزاری برنامه های این هفته مختص کرده است و با برگزاری نشست های تخصصی فرهنگی، هنری، ادبی همین طور گفت وگوهای مستقیم و زنده با نویسنده ها، شاعران، مترجمان و تصویرگران نام آشنا و محبوب کتاب های کودک و نوجوان، بچه ها را به کتاب و کتاب خوانی تشویق می کند در عین حال به معرفی تازه ترین آثار انتشار یافته یا در دست انتشار این چهره ها می پردازد.
این در حالی است که تنها دو گفت و گو با افسانه شعبان نژاد در روز یک شنبه ۲۵ آبان برای نقد و بررسی کتاب «یک شعر بی طاقت» و فرهاد حسن زاده در روز چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ برای نقد و بررسی رمان «زیبا صدایم کن» به صورت اختصاصی و با حضور این دو نویسنده و ۳۵۰ عضو مراکز کانون سراسر کشور انجام می شود.
بر همین اساس نشست های تخصصی کانون روزهای دوشنبه، سه شنبه و پنج شنبه ساعت ۱۴ در پرتال اینترنتی کانون به صورت برخط برپا می شود و نخست، مینا ذاکر (دکتری کتاب داری و معاون پژوهش اداره کل آموزش و پژوهش کانون) به همراه یک کارشناس دیگر روز دوشنبه ۲۶ آبان ساعت ۱۴ موضوع کتاب خواندن در فضای مجازی (با نگاهی به کتاب های گویا، پادکست ها، اپلیکیشن های کتاب و…) را بررسی می کند.
روز سه شنبه ۲۷ آبان نیز موضوع «روش های انتخاب کتاب مناسب» تعیین شده، اما هنوز اسامی کارشناسان این جلسه اعلام نشده است. روز پنج شنبه ۲۹ آبان نیز مصطفی رحماندوست (نویسنده و شاعر، دبیر جایزه کتاب ماه و سال کانون) حمیدرضا شاه آبادی، محسن هجری هر دو نویسنده و از اعضای شورای سیاست گذاری جایزه کتاب ماه و سال کانون موضوع بررسی نقش جشنواره ها و جوایز کتاب در معرفی و خلق کتاب های خوب (با تاکید بر جایزه کتاب ماه و سال کانون) به بحث و گفت و گو می پردازند.
صفحه های اینستاگرام انجمن های ادبی و هنری نیز در این هفته با عنوان کلی و مشترک کتاب خوب، زندگی خوب و باتوجه به شعار کانون (تمرین زندگی)، هشتک #تمرین_ زندگی_ با _کتاب را در تمامی پست های خود درج می کنند و در هفته کتاب و کتاب خوانی به معرفی کتاب های مناسب برای کودکان و نوجوانان می پردازند.
صفحه انجمن شاعران و نویسندگان نوجوان کانون در اینستاگرام از ۷ شاعر و ۷ نویسنده خواسته است که هریک سه کتاب خوب و مناسب برای مطالعه را از نظر خود به نوجوانان پیشنهاد دهند که هر روز پیشنهادهای یک شاعر و یک نویسنده در صفحه منتشر می شود و تا اختتام هفته تعداد هریک از این معرفی کتاب ها در مجموع به ۲۱ اثر می رسد.
در صفحه شعر و داستان کانون نیز برنامه ارتباط آنلاین با نویسندگان و شاعران با عنوان «شبی با کتاب»، نوجوانان را به کتاب خوانی و مطالعه تشویق می کند.
نخستین ارتباط زنده روز دوشنبه ۲۶ آبان با حضور عرفان نظرآهاری (شاعر) و امیرعلی سلیمانی (شاعر و ترانه سرا، مدیر انتشارات نزدیک تر) در این صفحه اینستاگرام برقرار می شود و مهمانان نشست روز چهارشنبه در همین ساعت نیز در ادامه معرفی خواهند شد.
در همین صفحه همین طور مقرر است برخی از ویدئوهای کوتاه مربیان کانون از سراسر کشور با موضوع معرفی کتاب های خوب کانون هر روز به اشتراک گذاشته شود.
مراکز و انجمن های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان های مختلف کشور نیز در صفحه های خود برنامه های متنوعی را به مناسبت بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تدارک دیده اند.
چند پیکسل کتاب برای عکاسان نوجوان
بر همین اساس انتشار فراخوان های عکس ویژه اعضا و مربیان با موضوع ها و عنوان هایی چون: چند پیکسل کتاب، کتاب جان سلام، من و کتاب، دوست دانای من، یک قاب یک کتاب، لحظات خوش خواندن، کتاب دوست داشتنی من و…، فراخوان عکاسی برمبنای چیدمان جلد کتاب ها و انتخاب جملات معنادار و شاعرانه با بهره گیری از عنوان های کتاب ها همچون برنامه های صفحه های انجمن عکاسان نوجوان در سراسر کشور است.
تک گویی نمایشی قهرمان های کتاب
همچنین صفحه های انجمن هنرهای نمایشی نوجوان به معرفی کتاب هایی با موضوع نمایش، کتاب های نمایش نامه معروف، نقد و بررسی انیمیشن هایی که از کتاب های کانون اقتباس شده است، انتشار فراخوان ساخت عروسک شخصیت محبوب کتابی که خوانده ام، فراخوان ساخت نمایش های عروسکی کوتاه چند دقیقه ای، تولید نمایش های کوچک با موضوع متون کهن ادبی و حکایت ها، فراخوان مونولوگ خوانی که طی آن اعضا یک تک گویی نمایشی را از زبان یک قهرمان یا شخصیت یک کتاب مونولوگ خوانی می کنند، می پردازند.
تصویرگری جلد کتابی که خوانده ام
صفحه انجمن هنرهای تجسمی نوجوان چندین فراخوان همچون طراحی پوستر با موضوع کتاب خوانی، تصویرگری یک بخش از یک کتاب، تصویرگری جلد کتابی که خوانده ام، ساخت مجسمه کودک کتاب خوان با بهره گیری از مواد مختلف: سنگ، چوب، گل سفال، کاغذ، پارچه و …را منتشر و صفحه انجمن هنرهای نمایشی نیز در هفته کتاب و کتاب خوانی نمایشگاهی مجازی از عروسک سازی با عنوان «ماسک های نجات بخش» را برپا می نماید.
تولید نماهنگ و انیمیشن در صفحه های اینستاگرام
تولید چندین نماهنگ و سرود با موضوع کتاب و کتاب خوانی همچون برنامه های صفحه انجمن های سرود، نمایش نوجوان است و همین طور فعالیت انیمیشن و فیلم سازی با تولید محتوای مجازی در قالب فیلم های کوتاه ۳ دقیقه ای و انیمیشن های کوتاه برای معرفی کتاب با عنوان هایی چون خانواده کتاب خوان، من و کتابم، بهترین کتابی که خوانده ام و… در این صفحه ها در نظر گرفته شده است.
در حوزه ادبی نیز صفحه های استانی انجمن های شعر و داستان در اینستاگرام به معرفی کتاب به روش های متنوع و خلاقانه از طرف مربیان و اعضا (در قالب متن و یا تولید ویدئوهای کوتاه)، معرفی کتاب های معروف متون کهن ادب فارسی می پردازند و نشست های تخصصی نقد کتاب با حضور نویسندگان و شاعران، نقد کتاب کودک و نوجوان ویژه مربیان و نشست های تخصصی انجمن شعر و داستان با محوریت کتاب و کتاب خوانی نیز در این صفحه ها انجام می شود.
برنامه ۷۰ کتاب ۷۰ نامه (ارسال نامه و اهدا کتاب به اعضای مکاتبه ای در مناطق کم برخوردار) و خوانش کتاب و نوشتن نامه به نویسنده یا شاعر مورد علاقه ی خود از برنامه های بخش مکاتبه ای کانون در صفحه های اینستاگرام استان های مختلف کشور است.
همچنین مقرر است در هفته کتاب از مجموعه کتاب های صوتی کانون در حوزه ی کودک و نوجوان از طرف مربیان و کارشناسان، کار مشترک واحد ادبی و هنری نیز رونمایی شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب