ورود سامانه بارش جدید از امروز بارندگی برف در زاگرس و البرز فرا می رسد

ورود سامانه بارش جدید از امروز بارندگی برف در زاگرس و البرز فرا می رسد

به گزارش بلک بلاگ، یک مقام مسئول سازمان هواشناسی اظهار داشت: سیستم بارندگی جدید از امروز وارد کشور می شود و علاوه بر بارش در مناطق مختلف، کاهش دما و بارندگی برف در ارتفاعات زاگرس و البرز را به دنبال خواهد داشت.



احد وظیفه، رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اداره هواشناسی کشور، در گفتگو با گزارشگر مهر، با تشریح آخرین وضعیت بارشها در کشور اظهار نمود: وضعیت بارندگیها از آغاز سال آبی جاری تاکنون، در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، نامطلوب نبوده و میزان بارشها عملکرد بسیار بهتری داشته است؛ بطوریکه بارشهای سال جاری حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد بیش از سال قبل بوده است.
وی اضافه کرد: میزان بارشهای کشور تا بامداد روز سه شنبه (۱۲ آبان) به ۹.۵ میلی متر رسیده که حدود ۲۰ درصد کمتر از متوسط بلند مدت است. البته توزیع بارندگیها در استانهای مختلف یکنواخت نبوده و درحال حاضر حدود هشت استان کشور بارشی بیشتر از متوسط نرمال دریافت کرده اند.

گیلان و مازندران بازهم با کمبود بارندگی مواجه اند

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اداره هواشناسی کشور با اشاره به استانهای دارای بیشترین کمبود بارندگی بیان کرد: استانهای گیلان و مازندران بیشترین میزان کاهش بارش را در بین استانهای شمالی تجربه کرده اند؛ بطوریکه میزان بارندگی در گیلان حدود ۶۵ میلی متر و در مازندران حدود ۴۰ میلی متر کمتر از متوسط نرمال بوده است.
وی افزود: بیشتر استانهای واقع در فلات مرکزی و شرق کشور نیز بارشی کمتر از متوسط نرمال دریافت کرده اند، اما در مجموع تابحال حدود ۴ درصد از متوسط بارندگی سالانه کشور محقق شده است. بنابراین، هنوز برای قضاوت درباره ی وضعیت بارندگیهای سال آبی جاری زود است.
وظیفه با اعلان اینکه بخش عمده بارشهای سالانه کشور در ماه های آتی دریافت می شود، اشاره کرد: در این مقطع از سال، بطور اقلیمی تنها حدود ۴ درصد از بارندگی سالانه کشور دریافت می شود و ۹۵ درصد باقیمانده باید در ادامه سال آبی محقق شود. بر همین اساس، نمی توان فقط با استناد به میزان بارندگیهای فعلی درباره ی وضعیت بارشهای سال جاری قضاوت کرد.
وی خاطرنشان کرد: مجموع بارشهای سال آبی جاری تابحال ۹.۵ میلی متر بوده، در حالیکه میانگین بلند مدت برای این بازه زمانی حدود ۱۲ میلی متر است؛ بنابراین، میزان بارشها حدود ۲ تا ۳ میلی متر کمتر از نرمال بوده که اختلاف قابل توجهی محسوب نمی شود.

فعالیت سیستم های بارشی هفته جاری کمبود بارندگی کشور را جبران می کند

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اداره هواشناسی کشور بیان کرد: در مجموع، کشور نه بطور محسوسی از متوسط بارندگیها عقب است و نه جلوتر از آن قرار دارد و تابحال سال آبی نسبتاً خوبی را پشت سر گذاشته ایم. وضعیت بارشها نیز در مقایسه با زمان مشابه سال قبل بمراتب بهتر بوده و افزایش ۷۰ تا ۸۰ درصدی را نشان داده است.
وی با اشاره به پیش بینی بارندگیها در اواخر هفته اظهار داشت: در طول این هفته، بارندگیهای مناسبی خصوصاً در پهنه غربی کشور پیش بینی می شود و مناطق شمال غرب، غرب، سواحل شمالی، دامنه های البرز و بخشهایی از جنوب غرب کشور تحت تاثیر فعالیت سیستم های بارشی قرار خواهند گرفت.
وظیفه افزود: باتوجه به بارشهای پیش بینی شده، احتمال می رود وضعیت بارش کشور از نظر ناهنجاری بارندگی به بالاتر از متوسط نرمال برسد. این شرایط خصوصاً در استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر قابل توجه خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت بارش در استانهای شمال غرب کشور بیان کرد: استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان نیز در شرایط مناسبی از نظر بارندگی قرار دارند و میزان بارش در این مناطق کمتر از متوسط نرمال نیست، بلکه تقریبا در محدوده نرمال و بالاتر از آن قرار دارد.

فلات مرکزی و شرق کشور درگیر کمبود بارندگی هستند

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اداره هواشناسی کشور با اشاره به مناطق دارای بیشترین کمبود بارندگی اضافه کرد: عمده کمبود بارشها مربوط به استانهای واقع در فلات مرکزی کشور و همین طور دو استان گیلان و مازندران است. در مقابل، استان گلستان از نظر بارندگی وضعیت بالاتر از متوسط نرمال دارد و این موضوع می تواند تا حد زیادی کمبود بارش در منطقه شمال کشور را جبران و ترمیم کند.
وی درباره ی تاثیر پدیده ال نینو بر وضعیت بارشهای پاییز سال جاری خاطرنشان کرد: نمی توان هر بارش را بطور مستقیم به پدیده ال نینو نسبت داد یا در صورت تجربه یک فصل پربارش، این پدیده را تنها عامل بارشها دانست. بطور کلی، در سال هایی که پدیده ال نینو رخ می دهد، به سبب انتقال رطوبت از مناطق دریایی جنوب به سوی ایران، شرایط برای وقوع بارشهای بیشتر فراهم می شود.
وظیفه اشاره کرد: پدیده ال نینو می تواند در بهبود وضعیت بارش کشور نقش داشته باشد. در عین حال، تشخیص این که هر بارش مشخص ناشی از ال نینو بوده یا خیر، کار ساده ای نیست و نمی توان تمام بارشهای کشور را مستقیماً به این پدیده نسبت داد.
وی اظهار داشت: ال نینو به مفهوم قطعی بودن بارشهای مطلوب در ایران نیست و در بعضی سال ها، حتی با وجود وقوع ال نینوی قوی در فصل پاییز، بارشها چندان مناسب نبوده و کشور با خشکسالی نیز روبرو شده است.

پدیده ال نینو بارشهای پاییزی ایران را تقویت می کند

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اداره هواشناسی افزود: آن چه در بررسی های اقلیمی مشاهده می شود، یک میانگین و گرایش آماری است؛ به این معنا که در سالیان وقوع ال نینو، بارشها در ایران، خصوصاً در فصل پاییز، در اکثر موارد به سوی شرایط مطلوب تر گرایش داشته اند. امیدواریم پاییز سال جاری نیز از این الگو پیروی کند.
وی با اشاره به پیش بینی بارندگیهای هفته جاری خاطرنشان کرد: طی امروز (۱۵ آبان)، بارشهای مناسبی خصوصاً در استانهای واقع در دامنه های زاگرس و مناطق غربی کشور خواهیم داشت. همین طور استانهای تهران، البرز، قزوین و سمنان، به ویژه مناطق شمالی این استان ها که در دامنه های البرز قرار دارند، بارندگیهای خوبی را تجربه خواهند کرد.
وظیفه در انتها با اشاره به ورود سامانه بارش جدید به کشور طی امروز (جمعه، ۱۵ آبان) تصریح کرد: فعالیت این سیستم به سبب افزایش ابرناکی و وقوع بارندگی، کاهش دما را نیز بدنبال خواهد داشت. در صورت تحقق بارشهای پیش بینی شده، امیدواریم وضعیت پوشش برف کشور، خصوصاً در مناطق زاگرس و البرز، نیز شرایط مطلوبی داشته باشد.


منبع:

0.0 از 5
1405/08/16
10:56:08
9
تگهای خبر: ایران , تجربه , سیستم , هواشناسی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بلک بلاگ