ساخت نخستین نیروگاه لیزری همجوشی جهان در آلمان

ساخت نخستین نیروگاه لیزری همجوشی جهان در آلمان

به گزارش بلک بلاگ، اولین نیروگاه لیزری همجوشی جهان در آلمان و در محل نیروگاه تعطیل شده بیبلیس ایجاد می شود.


به گزارش بلک بلاگ به نقل از خبر آنلاین، به نقل از یورونیوز، رقابت برای توسعه منبع انرژی آینده شتاب گرفته است. برنده چه کسی خواهد بود، آمریکا و چین یا اروپا؟ استارت آپ آلمانی «فوکست انرژی» مستقر در دارمشتات می کوشد به رهبر جهانی در ساخت نیروگاه های تجاری همجوشی لیزری تبدیل گردد.
توسعه انرژی همجوشی در صدر دستور کار فناورانه سیاسی آلمان و اتحادیه اروپا قرار گرفته است. استارت آپ های حوزه همجوشی در سراسر دنیا یکی بعد از دیگری متولد می شوند، خصوصاً در بخش همجوشی مبتنی بر لیزر که حجم عظیمی از سرمایه جسورانه را جذب می کند. فوکست انرژی تنها در بهار امسال ۲۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه کرد؛ رقمی که تا حالا بزرگ ترین دور نخست تامین مالی در صنعت جهانی همجوشی به حساب می آید.
بعد از یک بازرسی امنیتی سخت، درهای نیروگاه بیبلیس به روی یورونیوز گشوده می شود. این سایت زمانی یکی از بزرگ ترین نیروگاه های شکافت هسته ای آلمان بود. حال مقرر است تاسیسات جدید همجوشی لیزری در همین محل ساخته شود.
آلمان جدی تر از هر زمان برای کنار گذاشتن شکافت هسته ای گام برمی دارد. در سرتاسر کشور ساختمان ها پاکسازی و برج های خنک کننده تخریب می شوند. با این وجود گنبدهای عظیم راکتور در بیبلیس سر جای خود باقی می مانند؛ اما در آینده درون آنها بجای شکافت، همجوشی هسته ای رخ خواهد داد. شرکت آردبلیوئی، یکی از بزرگ ترین شرکت های انرژی اروپا و مالک این سایت، ۶۰ میلیون یورو در فوکست انرژی سرمایه گزاری نموده است.
این شرکت نقشه راهی به غایت جسورانه ارایه کرده است. اولریش زیگل، معاون شرکت فوکست انرژی، می گوید: «در مدت پنج سال می خواهم اولین نمونه نمایشی همجوشی لیزری را اینجا در بیبلیس داشته باشیم. در مدت ده سال می خواهیم نیروگاه آزمایشی را آنجا بسازیم و در مدت پانزده سال، اولین نیروگاه همجوشی لیزری تجاریِ رقابتی جهان را راه اندازی نماییم.»
چرا بیبلیس؟ زیگل هنگام نشان دادن محوطه به ما توضیح می دهد: «شرایط اینجا واقعاً بی نظیر است. می توانیم از زیرساخت های موجود، از اتصال به شبکه برق گرفته تا خود ساختمان ها، استفاده نمائیم.» زیگل به گنبد اصلی راکتورِ نیروگاه هسته ای از رده خارج شده اشاره می کند و می گوید: «قرار است نیروگاه آزمایشی همجوشی لیزری ما در بلوک سابق راکتور A ساخته شود.»
نیروگاه همجوشی مقرر است نزدیک به یک گیگاوات برق تولید کند؛ توانی که برای تامین نیاز دو میلیون خانوار کافی است. منتقدان باور دارند این فناوری هنوز به قدر لازم توسعه نیافته و خیلی گران است، اما فوکست انرژی بر این باور است که همجوشی لیزری می تواند رقابتی باشد، حتی در مقایسه با برق تولیدشده از شکافت هسته ای یا منابع تجدیدپذیر.
با این وجود چالش های فنیِ باقیمانده خیلی بزرگ است. باید بر مجموعه ای از مشکلات حل نشده غلبه کرد؛ از چرخه سوخت گرفته تا انتقال و گسترش اولین نتایج امیدوارکننده آزمایشگاهی به مقیاس صنعتی.

منبع:

0.0 از 5
1405/06/28
12:35:36
3
تگهای خبر: آمریكا , امنیت , تولید , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بلک بلاگ