گزارش مهر
همه تالیفات كاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
به گزارش بلک بلاگ سیاستمداران ایران به طور عمده دست به قلم بوده اند. کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم از این قاعده مستثنی نیستند.
به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، «نوشتن» و «تألیف» امری قدسی است، چون که در متن مقدس و اسوه – متن تمدن اسلامی به آن قسم یاد می شود. از سوگندهای معجزه آسای قرآن کریم قسم به دوات و قلم و نوشته در سوره قلم است: «ن والقلم وما یسطرون» نون، سوگند به قلم، سوگند به آنچه می نویسند. خداوند متعال با سوگند به دوات و قلم و نوشته، نخست مسلمانان را به تعلیم و فراگیری علوم تشویق و سپس به جهانیان ثابت کرد اسلام دین دانش است.
نوشتن و مکتوب کردن از نشانه های فرهیختگی جوامع است و آنها که تجربیات خویش را ثبت می کنند، همیشه از کسان و جوامعی که تجربیات خویش را ثبت نمی کنند، جلوترند. نوشتن برکات گوناگونی به همراه دارد که اشاره به آنها مجال بسیاری را می طلبد. پیغمبر مکرم اسلام هم احادیثی چون «یُوزَنُ یَومَ القِیامَةِ مِدادُ العُلَماءِ و دِماءُ الشُّهَداءِ فیَرجَحُ مِدادُ العُلَماءِ عَلی دِماءِ الشُّهَداءِ» (ترجمه: روز قیامت مرکّب عالمان و خون شهیدان با هم وزن می شوند و مرکّب عالمان بر خون شهیدان می چربد.) را بیان فرموده اند و تأکیدی بر کلام قدسی قسم به قلم گذاشته اند.
یکی از برکات انقلاب اسلامی ایران هم به دست گرفتن سکان حکومت به دست حکماً و اندیشمندان است. معمار کبیر انقلاب خود از فیلسوفان و عرفای برجسته و صاحب تالیفات مهم بود و ایشان بود که بر «مِدادُ الْعُلَماءِ افْضَلُ مِنْ دِماءِ الشُّهَداء» تاکید نمود. سیاستمداران ایران هم به طور عمده دست به قلم بوده و هم در حوزه های دانشی خود و هم در حوزه های در ارتباط با تاریخ انقلاب اسلامی ایران قلم زده اند. کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم از این قاعده مستثنی نیستند. در ذیل نگاهی به تالیفات آنها داشته ایم.
سعید جلیلی
این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) دارد. یکی از مهم ترین تالیفات او «سیاست خارجی پیامبر (ص)» است که به سال ۱۳۷۳ توسط سازمان تبلیغات اسلامی منتشر گردید.
کتاب چهار فصل به ترتیب با این عناوین دارد: «جغرافیای سیاسی جهان در عصر پیامبر (ص)»، «اهداف و زیربناهای نظری سیاست خارجی پیامبر (ص)»، «ساختار تصمیم گیری پیامبر (ص)» و «استراتژی های پیامبر (ص)»
محسن رضایی میرقائد
او فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و مدرک دکتری اقتصاد دارد. ازاین رو تالیفات وی در دو حوزه تاریخ دفاع مقدس و اقتصاد است. او روایت های مهمی از سیره مبارزاتی و دفاعی شهیدان کاظمی، همت، باکری، زین الدین و… دارد که در چارچوب کتاب انتشار یافته اند.
از جمله تالیفات او در حوزه دفاع مقدس میتوان به این کتاب های اشاره کرد: «اسوه های حسنه دفاع مقدس: سیرت مسئولین، فرماندهان و سرداران شهید سالهای دفاع مقدس» انتشارات نیلوفران (چاپ اول ۱۳۹۱)، «جنگ به روایت فرمانده: درس گفتارهای جنگ دکترمحسن رضایی میرقائد» انتشارات بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس (چاپ اول ۱۳۹۱)، «سردار سرلشکر جاویدالاثر احمد متوسلیان» انتشارات نیلوفران (چاپ اول ۱۳۸۹)، «شهید حجت الاسلام و المسلمین شیخ عبدالله میثمی» انتشارات نیلوفران (چاپ اول ۱۳۹۰)، «شهید حجت الاسلام والمسلمین فضل الله محلاتی» انتشارات نیلوفران (چاپ اول ۱۳۹۰) و «سردار سرلشکر شهید حسن باقری (غلامحسین افشردی)» انتشارات آوان جنوب (چاپ اول ۱۳۹۹).
«تئوری ارزش و قیمت» انتشارات امیرکبیر (چاپ اول ۱۳۷۱)، «پول، اعتبار و تعادل عمومی» انتشارات اندیکا (چاپ اول ۱۳۸۴)، «فدرالیسم اقتصادی» انتشارات کمیل (چاپ اول ۱۳۹۱) هم همچون آثار محسن رضایی در حوزه اقتصاد است.
«پاسخ به چند پرسش درباره جنگ ایران و عراق گفتگو با دکتر محسن رضایی» انتشارات اندیکا (چاپ اول ۱۳۸۴) و «راه: تاریخ شفاهی دکتر محسن رضایی» تدوین حسین اردستانی، انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس (چاپ اول ۱۳۹۶) از کتاب هایی است که در گفتگو با محسن رضایی تدوین شده اند.
«ایران آینده در افق چشم انداز» سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (چاپ اول ۱۳۸۶) و «گفتمان دهه چهارم انقلاب اسلامی: رویکردها و اهداف» انتشارات تربیت مدیر (چاپ اول ۱۳۹۷) هم از دیگر آثار انتشار یافته این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.
سیدابراهیم رئیسی
او دکترای فقه و حقوق خصوصی را از مدرسه عالی شهید مطهری دارد و مدرس دروس خارج فقه است. «ارث بی وارث» و «تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون» همچون مشهورترین تالیفات اوست که توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دسترس مخاطبان و علاقه مندان فقه و حقوق قرار گرفته است.
«قواعد فقه: بخش اقتصادی»، «قواعد فقه: بخش عبادی» و «قواعد فقه: بخش قضائی» از دیگر تالیفات مهم این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران است که جلمگی توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی انتشار یافته اند.
همچنین کتاب «برکت تدریس در پرتو حدیث گفتاری از: آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی» با گردآوری غلامرضا اکبری زبیدی توسط انتشارات الشمس انتشار یافته است. این کتاب مجموعه ای از احادیثی است که آقای رئیسی در ابتدای درس خارج فقه (کتاب الوقف) عرضه کرده است. این احادیث در موضوعات مختلف با شرح و توضیحی مختصر، متناسب با شرایط و فضا و نیاز روز جامعه و عناوین کاربردی و یادآوری نکاتی که لازمه توجه خاص تشخیص داده شده، عرضه شده اند.
او در مجامع علمی در رابطه با حوزه های دانشی فقه و حقوق سخنرانی های تخصصی گوناگونی داشته و چند کتاب پژوهشی دیگر را هم در دست انتشار دارد.
علیرضا زاکانی
او متخصص پزشکی هسته ای است و سال ها مسئولیت سازمان بسیج دانشجویی کشور را هم بر عهده داشت. در جست وجوها، کتاب تألیفی از این کاندیدا در حوزه تخصصی اش به دست نیامد، اما در کتاب «بسیج دانشجویی» میتوان نکاتی را درباره او یافت.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی
این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پزشک و متخصص جراحی گوش و حلق و بینی است و قبل از نمایندگی مجلس، ریاست دانشگاه علوم پزشکی سمنان را برعهده داشته است. تالیفات او هم در حوزه تخصصی خود و سلامت است.
از جمله تالیفات او میتوان به این موارد اشاره کرد: «نگاهی به ساختار سلامت در ایران و جهان» انتشارات سخن گستر (چاپ اول ۱۳۸۸)، «تشخیص، درمان و توانبخشی جامع در شنوایی شناسی» در سه جلد انتشارات سخن گستر (چاپ اول ۱۳۹۱)، «روش های ارزیابی و توانبخشی سیستم شنوایی و تعادل» انتشارات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد (چاپ اول ۱۳۹۸)
محسن مهرعلیزاده
تحصیلات این کاندیدا در رشته های مهندسی مکانیک و مدیریت مالی است، اما با ترجمه او کتاب «بازی های المپیک در یونان باستان: المپیای باستانی و بازی های المپیک» نوشته اکیس ساکلار توسط انتشارات سرونگار (چاپ اول ۱۳۸۴) انتشار یافته است. مقدمه کتاب «بسترهای شکوفایی و تعالی انسان و انسانیت: سخاوت و فتوت در ورزش باستانی و پهلوانی» نوشته علی صادق زاده وایقان هم به قلم اوست.
عبدالناصر همتی
او مدرک دکتری اقتصاد از دانشگاه تهران دارد و الان هم عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است. ازاین رو طبیعی است که تالیفات و ترجمه های وی در زمینه اقتصاد باشد.
«اقتصاد نفت» از انتشارات سروش (چاپ اول ۱۳۷۴)، «اقتصاد کلان: مقدمه ای بر سیاست های پولی و مالی» انتشارات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (چاپ اول ۱۳۷۲) و «اقتصاد انرژی» مؤسسه بین المللی مطالعات انرژی (چاپ اول ۱۳۸۳) از معروف ترین تالیفات اوست.
از دیگر تالیفات این کاندیدای دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری میتوان به «مشکلات اقتصادی جهان سوم» انتشارات سروش (چاپ اول ۱۳۶۶)، «نگرشی بر دیدگاه ها و مسائل توسعه اقتصادی» انتشارات سروش (چاپ اول ۱۳۷۶) و ویراستار ترجمه «مدیریت اقتصادی پول: نهایت علم اقتصاد، آموزش درباره پول به کودکان و نوجوانان» نوشته کین جی. ببیج و ترجمه جعفر خیرخواهان، از انتشارات کتاب مهربان نشر است.
همتی همینطور مترجم کتاب های «مبانی نظری بیمه» نوشته ژان فرانسوا اوترویل و انتشارات مدیریت تحقیقات و برنامه ریزی بیمه مرکزی ایران (ترجمه مشترک با علی دهقانی، چاپ اول ۱۳۸۱) و «مدیران پاسخگو» از تولیدات شرکت حسابرسی پرایس واترهاوس کوپرز انتشارات بورس (ترجمه مشترک با علی اکبر عبدالرشیدی چاپ اول ۱۳۹۱) است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب