سید جواد میری مطرح كرد؛

شخصیت دادن به انسان با اهمیت ترین شاخصه فلسفه سیاسی امامت

شخصیت دادن به انسان با اهمیت ترین شاخصه فلسفه سیاسی امامت

میری با اعلان اینکه فلسفه امامت تنها صلوات فرستادن و دعا خواندن برای امام نیست، اظهار داشت: با اهمیت ترین بخش فسلفه سیاسی امامت، شخصیت دادن به انسان برای خروج از حالت رعیت و رسیدن به درجه خلیفه اللهی است.



به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، دکتر سید جواد میری عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی در برنامه «سوفیا» که با موضوع فلسفه امامت در رادیو گفتگو پخش گردید ضمن اشاره به ابعاد الهیاتی و فلسفه سیاست در مساله امامت گفت: از خاصیت هایی که در تاریخ جهان اسلام هست دو مفهوم کلیدی امامت و خلافت دیده می شود که در امامت دال مرکزی مفهوم امام و در خلافت دال مرکزی مفهوم خلیفه است.
میری اظهار داشت: اگر قرار باشد امامت تنها یک بحث درون شیعی و برای شیعیان باشد، نمی تواند یک اعتبار جهان شمول برای جامعه بشری داشته باشد و در بحث مهدویت نیز در سطح جهان شمول برای نوع بشریت صبحت می شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی ضمن اشاره به انواع حکومت هایی که مردم در طول تاریخ تجربه کرده اند و با دسته بندی آنها به سلطنت، خلافت و امامت اظهار نمود: از بُعد فلسفه سیاسی یکی از با اهمیت ترین و کلیدی ترین بخش فلسفه سیاسی امامت، شخصیت دادن به انسان برای خروج از حالت رعیت بودن و رسیدن به درجه جانشینی خداوند است.
رسالت امام، احیای نوع بشریت است
وی با اعلان اینکه فلسفه امامت تنها صلوات فرستادن و دعا خواندن برای امام نیست اذعان کرد: امام برای احیای نوع انسان آمده است و او را در راه خلیفه اللهی قرار دهد.
این عضو هیئت علمی، بُعد فلسفی امامت را معطوف به معرفت دینی دانست و تشریح کرد: شاید یکی از با اهمیت ترین خوانش از معرفت دینی در تاریخ حکمت شیعه، خوانش علامه محمد تقی جعفری در کتاب عرفان اسلامی باشد.
میری افزود: بر طبق این خوانش معرفت دینی یک معرفت هفت لایه است؛ ساحت های فلسفی، علمی، عرفانی، اخلاقی، شهودی، حکمی و مذهبی در کنار هم و متناظر با یکدیگر قرار می گیرند و معرفت دینی حاصل می شود.
میری در ادامه مصاحبه با رادیو گفت و گو در تشریح مفهوم خلیفه اللهی اظهار داشت: انسان در راه خلیفه اللهی باید بدون کراهت دین را انتخاب نموده و بپذیرد و بین رشد و رکود راه رشد را برگزیند و عصیان تنها ضد آن چیزی باشد که انسان را از انسانیت دور می کند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی ضمن اشاره به بُعد مدیریتی بعنوان بُعد دیگری از مفهوم امامت اشاره کرد: بر طبق این خاصیت حاکمان جامعه باید طوری مدیریت کنند که جامعه ای شایسته و برتر داشته باشیم.

1400/03/20
22:50:47
0.0 / 5
808
تگهای خبر: برنامه , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳